Hola a tots!!!!!!!!!!!!!!! sóc la Maria
Sóc una de les afortunades que he participat al curs de cuina d'en David Lienas sobre cuina FÀCIL I RAPIDA que vam fer a l'escola Bell-Art ( http://www.escuelabellart.com/)
Va ser un curs intens, molt intens......
Sabeu quans plats vam fer en 6 tardes, durant un total de 15 hores? Doncs a més dels 38 que entraven segons el programa......, 10 més!!!!!.
Per tant, a part de fer tot això:
DIMARTS
• Esqueixada i empedrat
• Hummus
• Amanida tèbia de formatge de cabra
• Rotllets de salmó fumat amb formatge fresc i caviar
• Timbal de mozzarella amb favetes i tomàquets confitats
• Amanida tradicional grega
. Pastes fullades salades
DIMECRES
• Paella marinera
• Arròs negre amb crosta d’allioli
• Macarrons de l’àvia
• Fideuà
• Risotto de ceps (boletus edulis)
• Canelons tradicionals de carn
DIJOUS
• Crema catalana
• Tiramisú
• Arròs amb llet
• Flam de vainilla
• Panna cotta amb coulis de madixa
DIMARTS
• Vichyssoise
• Crema de meló amb virutes de pernil
• Gaspatxo
• Ajo blanco
• Crema freda de patates
• Crema de pebrots
• Trinxat de col de la Cerdanya
DIMECRES
• Pollastre farcit a la catalana
• Croquetes de pollastre i pernil
• Llobarro a la sal
• Peix al forn amb patates
• Rap a la marinera
• Rap allagostat
• Mandonguilles tradicionals
DIJOUS
• Clafoutis de cireres
• Mousse de llimona
• Mousse de xocolata
• Maduixes macerades en suc de taronja
• Pastís de xocolata ¼ d’hora
• Pastís fred de xocolata i cafè
Ens va ensenyar a fer tot això:
* Pa farcit amb botifarra negre
* Nous caramelitzades
* Salmó marinat
* Pinya confitada amb crema cremada
* Escuma de tiramisú
* Crema de pèsols
* Sorbet de vi negre
* Melmelada de taronja
* Tocinets de cel
* Salsa de toffee
Per tant, ell va cuinar i els assistents vam provar 48 plats!!. Érem un total de 26 persones de totes les edats.
En David no parava, començava per un, continuava per un altre, tornava a al primer, ara anava a l'últim, acabava una cosa, en començava una altra... i així fins que al final, posats damunt el taulell, cada dia sortien tots els previstos .... sense imprevistos.
Els plats eren bastant casolans però ensenyava com servir-los per fer-los diferents, com l'empedrat i l'esqueixada en un motlle d'aro, l'arròs amb llet en copa petita, el pollastre farcit a la catalana sense haver de fer-lo sencer sinó només el pit, unes sopes combinades de colors servides juntes...
Aquí hi ha algunes de les fotos dels plats perquè en gaudiu...
divendres, 25 de juliol del 2008
CURS DE CUINA AMB EL DAVID LIENAS A L'ESCOLA BELL-ART
Etiquetes de comentaris:
curs de cuina amb el David Lienas
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
20 comentaris:
Excel·lent la crònca, el curs i tot.
Moltes felicitats als assistents i en David per ser tan bo.
Ester
Maria! Companya de classe! Segur que ets l'alumna més aplicada de tot el curs!! Felicitats per la crònica!
Una abraçada
Maria! Quina enveja de curs, noia! Me n'alegro que l'hagis disfrutat tant!
Gràcies per les receptes i les fotos.
Un petó ben gros!
Maria, quina enveja!!
Aquest curs amb en David es un luxe, eh??
Moltes gràcies per explicar-ho tant bé!!
Ptnts
Enhorabona per les receptes. Les posaràs totes?
Maria,
Moltes gràcies per la crònica, una vegada més confirma el tarannà del David Lienas i com sön de profitoses les seves classes. I moltes gràcies també per començar a posar en pràctica les receptes i ensenyar-nos-les. N'esperem més, eh?. Quina feinada que et donem, ja, ja!
Un petó
Maria!!! Quina carck estas feta!!! M'ha necantat la idea del sorbet de vi negre per acompanyar un ajo blanco!!! Buenu buenu...quantes receptes que vau arribar a fer!!! El Lienas us va fer una masterclass, no??? Felicitats per gaudir-ne!!
Petunets,
Eva.
L'enhorabona i moltes gràcies, Maria, per l'excel·lent crònica. La idea dels cafeters noctàmbuls de fer aquest bloc va ser magnífica, i els resultats que està donant n'és la prova més evident.
Maria, com que ahir vaig voler deixar un comentari a aquest blog i no hi va haver manera, et vaig enviar un correu però no sé si l'has rebut.
Primer de tot felicitar-te per ser una de les tres persones afortunades del curs de cuina. Ja he vist la feina que teniu per endavant. Gràcies per la crònica, les receptes i les fotografies.
A més t'he de dir que m'ha sorprès aquest blog i trobo que és genial.
Un petó
Susanna
Ei, Maria!! quina crònica més xula!!! Quina sort hem tingut, eh?
Gràcies per haver-ho explicat tant bé!
petons.
Ei, gràcies a tots.... em fa ilusió contestar-vos personalment. Li vaig dir a la Gloria que no es podia fer perquè no estava configurat per als que no teniem blog i aquesta estupenda dona li ha faltat temps per arreglar-ho tot, així que...
Ester, sí, realment en David és bo i disfrutes amb ell.
Ruben, guapeton, que be ens ho vam passar i el fart que em vaig fer d'escriure, veritat?
I tant Gemma, va ser un privilegi i anirem fent les receptes perquè en pogueu també disfrutar vosaltres. Cuida'm al bebito...
Xaro, gràcies també. M'agradaria tenir la vostre experiència però de mica en mica.
Francesc, posaré aquelles receptes una mica més curioses. Vaig fer la crema freda de pebrots escalivats i vaig quedar com una reina. Ja la veuràs.
Gloria, guapa, gràcies per composar la crònica, quina feinada amb tanta foto. Prometo ja només enviar-ne de recepta en recepta..
Ai Eva, que vaig canviar el fer el teu pastís de llet merengada pel sobet de vi... Realment en David és un megacrac però tu, amb les teves receptes, fas quedar sempe be... Uf, la coca de llavaneres...
Enric, aquests noctàmbuls amb tantes bones idees, que deuen de sortir escoltant òpera i un bon cava, segur... Gràcies.
Susanna, no el vaig rebre el correu. No t'extranyi que molts cops el tinc colapsat. Vaig pensar que estaves de vacances i que per això no participaves en el sorteig. Ja veus, quina sort la meva..
Ah no, parella vermella, que per cròniques que valen la pena, totes les vostres. Divertides i amoroses com vosaltres dos.
Vam tenir molta sort i ho vam disfrutar molt, que és el que importa.
Crec que també faré el curset de tall de ganivet que farà l'escola a finals de setembre. Ja us diré algo.
Petons per als dos...
Maria, enhorabona pel curs, la crònica i els plats. Espero que podem gaudir de tots totes les receptes que ens vagis presentant.
El sorbet de ví m'ha semblat molt interessant i té que ser molt bó.
Aquí tindràs una més pendent dels teus escrits.
Petonets,
Eva
Maria, molt bona la crònica i felicitat per haver pogut assistir a aquest curs tan genial!! Estarè pendent de les receptes que heu après i sobretoc del "tics" de presentació que d'això em queda molt i molt per aprendre.
Petonets
Maria,
En honor a la veritat, he de dir que l'Enric i el Josep van tenir l'encertada idea de fer aquest bloc per als que "encara no teniu bloc" i que qui va posar la teva crònica i les fotos del curs del David va ser el Josep.
Ja que ha fet la feina, li reconeixem el mèrit, no et sembla?. Ja, ja.
I no et sàpiga cap greu enviar més receptes i més fotos,eh?. Les posarem sense problema, a més, tothom les esperem!.
Petonets i fins aviat
Gràcies Pebbles.
El sorbet està força bo però em vaig descuidar de dir que quan es fa l'almivar es quan es posa el suc de la llima expremut.
També queda bo sense la canyella ni la pela de taronja. Segons el gust de cada un.
I Snur,
precissament un truquillo d'en David va ser explicar-nos que era necessari quan es fa un almivar posar sempre un raig de suc de llimona o de llima perquè així no es notin els cristalls del sucre i es desfacin be. Jo ho llegia a les receptes i pensava... total, perquè? Doncs mira, per això. Ara ja a fer-ho sempre, no?
Gràcies Gloria, tu sempre amable.
Maria, es que aquestes petites cosses són molt importants per la cuina..que interessant, estaré pendent de tot lo que expliqueu.
Núria
Puntualitzo el que ha dit la Glòria d'"El cafè de nit":
La idea de fer un bloc pels que ENCARA (i recalco el mot, Maria) ;) no teniu bloc me la va suggerir en Josep, i quan li vaig dir que la idea em semblava excel·lent, ell ja l'havia fins i tot creat! O sigui que tot el mèrit és d'ell.
Caram quina feinada que heu fet... tot té molt bona pinta...
Snur, ves mirant totes les receptes dels meus companys de curs, de la cuina vermella i a la cuina i veuras tots els truquis que vam aprendre en cada recepta.
Enric, no et treguis mèrits..
Revolució silenciosa... i a més, totes bones i surten be.
(Als blogs de lacuinavermella i a la cuina)
Si, ja veig que n'hi han novetats, aniré mirant tots els blogs..jeje
Publica un comentari a l'entrada