diumenge, 20 de juliol del 2008

SOPA DE CARBASSÓ




Entenem per sopa, el plat elaborat amb una base líquida, generalment aigua, la qual és molt més treballada que el caldo i va acompanyada de cullera.

Quant preparem la sopa afegim en el caldo els ingredients que donaran nom a la sopa, sigui de peix, de marisc, d’all, de farigola... etc.

Aquestes sopes poden anar acompanyades també de pa, de pasta –fideus, meravella, pistons... etc; al igual que bases solides com ara: pollastre, vedella... etc.

El carbassó és una verdura originària d’Amèrica, on els pobles indígenes precolombins hi ha el conreaven. La planta del carbassó es de fàcil conrear, vol pocs cuidats, molta aigua i és molt sensible el fred.

Encara que avui en dia podem trobar carbassons quasi tot l’any, el seu millor moment “el patoll” es de juny fins a finals d’any, deixant el principi d’any per a la sembra -de febrer a maig-. Per tant podem gaudir d’aquesta sopa de carbassó tant a l’estiu –sopa freda- com a l’ hivern... Què... us be de gust?, doncs som-hi¡.

Necessitarem:
- 2 Carbassons grossos.-
- 1 Ceba mitjana o dues de petites.-
- 1 Litre i quart de caldo.-
- 4 Formatgets o 60 g. de formatge cremós.-

En una olla petita ofegarem la ceba tallada a juliana, al cap d’una estoneta afegirem els carbassons tallats també a juliana, ho courem tot plegat al voltant d’uns 10 minuts i ho anirem remenant de tant en quant. Ho salpebrarem i tot seguit i tirarem el caldo que el deixarem que bulli al voltant d’uns quinze minuts. Passat aquest temps ho triturarem tot plegat amb una batedora, i anirem afegint els formatgets d’un en un mentre anem batent.

Jo l’he fet aquesta sopa i l’he acompanyat amb petites rodanxes de carbassó que prèviament he ofegat amb els 10 minuts, previs al bullit. Acompanyat de glaçons de gel.

Aquesta recepta la trobareu al apartat de sopes i cremes, que es troba el principi del llibre i on trobareu un ventall de caldos, sopes i cremes. La Sopa de Carbassó es troba a la pàgina 48.

Que vagi de gust blocaires¡¡.



JOSEP BAYÉ

4 comentaris:

josep ha dit...

Josep

M'agraden molt les cremes, sigui a l'hivern (calentes) o bé a l'estiu (fredes). Tant aquesta de carbassó com l'alemanya de l'altra post, llueixen fantàstiques.
Felicitats

Anònim ha dit...

hola, josep,
t'escric des d'Ecoveritas, la cadena de supermercats ecològics de Barcelona. ens estem posant en contacte amb persones que veiem que estan interessades en els aliments de qualitat, com tu, per a convidar-los a apuntar-se al nostre butlletí, que preparem cada 15 dies sobre novetats en el sector del menjar ecològic.

si t'interessa, pots apuntar-te en la nostra web.

salutacions

Francesc ha dit...

Josep: aquesta sopa de carbassó (de "carabasseta" diríem per casa meua) és boníssima. Salutacions

Anònim ha dit...

Doncs aquesta sopa no té cap complicació es tant sols comprar la "carabasseta" i poder-la gaudir quasi tot l'any. Una abraçada. Josep