dimecres, 30 de juliol de 2008

PASTÍS MARIE-FRANCE



Hola a tots! Em dic Anna i m’encanta cuinar.

Això de fer un blog per als que no el tenim es una molt bona idea! Quina enveja que em doneu els que teniu blogs de cuina! per això m'estic plantejant seriosament obrir el meu, a veure si m’animo aviat. De moment aquesta és la meva aportació al Meme cuinar és senzill de la Montserrat Segui.

La meva mare tenia per casa una fotocòpia de la recepta d’aquest pastís, una veïna li va donar en la versió castellana del llibre de fa bastants anys per això aquest pastís és un clàssic a casa meva i us asseguro que està per llepar-se els dits! Allà va la recepta:

Pastís Marie-France (per a 8 persones)

1 Rajola de 150 g de xocolata de vainilla.
300 g de melindros.
50 g de mantega.
250 g de confitura d’albercoc.
50 g de sucre.
75 g de ametlles torrades.
1 copeta de conyac.
1 cullerada de cafè instantani o bé 2 tassetes de cafè.
8 cireres confitades.

Feu fondre dues terceres parts de la xocolata amb 3 cullerades d’aigua, al bany maría; quan la tingueu ben desfeta afegiu-hi la mantega.

Talleu les ametlles a trossets; però guardeu-ne 16 de senceres.
Prepareu en un recipient la mescla següent: ¼ de llitre d’aigua, el sucre, el cafè i el conyac.

Unteu un motlle rectangular de cake, i col·loqueu-hi una capa de melindros, mullats lleugerament amb la mescla preparada; esteneu-hi la meitat de la melmelada i empolsimeu-ho amb la meitat de les ametlles. Torneu a posar una capa de melindros de la mateixa manera, a sobre, i poseu-hi la meitat de la xocolata; repetiu la capa de melindros, etc. Acabeu amb melindros (són dues capes de melmelada i dues de xocolata).

Deixeu-lo refredar bé a la nevera. Desemmotlleu-lo i aboqueu-hi pel damunt la xocolata fosa, feta amb la xocolata que resta.

Adorneu-lo amb les cireres confitades i les ametlles senceres. Guardeu-lo a la nevera.

És molt mes bo si es fa la vigilia.

Aquesta recepta es troba a la pàgina 313 (Figura 77) del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Segui.

P.D.- L'únic pas que m'he saltat és el de reservar 16 ametlles per a la decoració, em vaig oblidar de reservar-les i les vaig picar totes, per això la decoració és una mica diferent. Ah! i un consell: els melindros han de mullar-se molt lleugerament, això és important perquè no es trenquin en muntar el pastís.
Que vagi de gust!

ANNA MORENO

13 comentaris:

enric ha dit...

L'enhorabona, Anna, per aquest magnífic resultat!!!, i des d'aquí t'animem, ja que segons dius t'agrada tant la cuina, ara que vénen les vacances a engrescar-te a fer un bloc teu. T'assegurem que no te'n penediràs.

Una abraçada.

Snur ha dit...

Quina meravella de postre!!Mare meva....que m'el cruspia ara mateix..jeje
Ana, anima't i obre el teu propi blog...

Maria ha dit...

Sembla molt fàcil de fer i la pinta la te molt bona. Caurà aquest estiu...

josep ha dit...

no pateixis per les ametlles... jejeje. El pastís de segur que s'ha acabara igual. -sinó està acabat ja¡¡- Per molts anys poguis fer aquestes meravelles. JOSEP.

Francesc ha dit...

Anna, t'ha quedat un pastís fantàstic. Enhorabona! És una foto per a pegar-li un mos a la pantalla de l'ordinador!

El cullerot Festuc ha dit...

Anna, anima't a fer un bloc, et reportarà un munt de bone coses i bons amics!!! Pel que fa al pastís, té una pinta increible!!!
Petunets,
Eva.

anna ha dit...

Enric, Snur, Maria, Josep, Francesc, Eva... moltíssimes gràcies per les vostres paraules! efectivament aquest pastís està tan bo com aparenta, heu de provar-lo. Realment, la Montserrat Seguí ha estat una dona avançada en el seu temps, jo trobo encara les seves receptes molt actuals.
Gràcies a tots, de veritat! M'ha encantat participar!
Una abraçada
Anna

Snur ha dit...

Maria, jo també penso lo mateix, les receptes continuant sent molt actuals.

Núria

olletadeverdures ha dit...

Esimats, estimades:
Abans de res, felicitats pel vostre bloc. Ja fa molt de temps que us volia felicitar per haver-vos animat. Crec que és una molt bona noticia.

D'altra banda, us volíem dir que hem inclòs un enllaç del vostre bloc al nostre, a la secció on recollim els blocs sobre cuina escrits en català. Si us fa res, ens ho dieu, val? Es que ens agrada tenir el vistiplau de qui enllaçem...

Salut i endavant les hatxes!

Massitet i kisumenja

A peu coix ha dit...

Ostres!
Fa moltssss anys que vaig fer aquest pastís! La Montserrat Seguí el té al seu llibre. Recordo que vaig comprar el llibre quan ella feia el programa a la tele.

vincent ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent

youssef kabbaj ha dit...

Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este
http://le-couscous-marocain.com

Ania ha dit...

Hola!

He visto tu blog de cocina y pensé que tiene excelentes recetas y incréibles fotos. Por lo tanto, me gustaria te invitar a nuestra nueva Web culinaria, que acaba de comenzar. En corto, así es cómo la funciona.

Buscador de Recetas es un Web para los blogs y bloggers de cocina y sus fans, lo que les permite recopilar automaticamente todos recetas de tu blog. Buscador-de-recetas es una base de enlaces a las recetas en blogs de cocina. Todos pueden unirse a la sitio web de forma gratuita.

Puedes registrarte aqui:
http://buscador-de-recetas.com/account/register

Saludos :)