dimecres, 16 de juliol del 2008

PANETS FARCITS




Amb aquesta recepta la Montserrat Seguí, vol donar-nos a conèixer un altre manera de menjar panets que no siguin d’entrepà. Aquests panets millor menjar-los calents, encara que per el dia següent per esmorzar podem menjant-se’ls acompanyats amb un got de vi.

Els panets sempre els hem associat a l’entrepà siguin untats amb mantega i sucre per berenar o siguin també sucats amb tomàquets amb un rajolinet d’oli i pel damunt col·locar-hi des de la tonyina amb llauna, fuet de Vic, el bull blanc o negre, els de pernil, formatge…

Aquets panets farcits poden fer-se per sopar amb família i també informalment amb el amics. La senzillesa no està renyida amb volgué quedar be amb els amics.

Per fer aquets panets farcits necessitarem els següents ingredients:

4 panets de viena o 8 de petits.
200 grs. de carn picada de porc.
1 ceba petita de Figueres.
1 ou.
½ tasseta de vi blanc.
½ tasseta de caldo (per mullar els panets.
julivert.
300 grs de tomàquets.

Amb un ganivet i formant un quadret petit, traurem la molla dels panets que la deixarem amb remull amb una mica de llet.

En una paella amb una mica d’oli posarem la carn picada junt amb la ceba tallada ben fineta i també el julivert, el vi blanc i per últim la molla de pa que tenim reservada amb la llet. Un cop tinguem tots els ingredients ben treballats i tirarem l’ou poc batut, remenarem una micona (*) i tot seguit farcirem els panets que els posarem el forn al voltant d’uns 25 minuts, esquitxant-los amb el caldo.

Un cop presentats podem posar-hi una micona de tomàquet i julivert per acompanyar-los.

¡Bon profit¡

JOSEP BAYÉ

(*) La paraula micona era molt utilitzada per Montserrat Seguí.

7 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Ohhhhhh...aquesta recepta crec que la faré pel proper dimarts que tenim un berenar-sopar amb la family i cadascú a de portar alguna cosa....Queden bons??? La pinta és fantàstica!!!
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Ooooh! aquests panets són la bomba de bons!!! Felicitats!

Núria ha dit...

Quina bona pinta..i amb lo que m'agrada el pà!! Llàstima que se supossi que estic a dieta..jajaja

Anònim ha dit...

Snur aquets panets son- milló dit queden molts bons... com que segur que te'ls menjaràs el diumenge... el dilluns començes el règim -aixó és el que diuen totes les senyores...



JOSEP.

Núria ha dit...

Josep...només em falta que tu m'animis...jeje...Pero l'hauré de provar...

Anònim ha dit...

Si els fas... els repetiràs, no porten cap complicació i es poden menjar el dia següent per esmorzar acompanyat d'un got de vi, o també una "birra" jo els faig fer i l'endemà per esmorzar amb la "birra" com t'he he dit.

JOSEP

Anònim ha dit...

Aquests panets son de la Montserrat Seguí que en p.descansi, valia la pena citar-ho, o no ? La meva gran admiració per la Montserrat Seguí, i no tant pels que s'otorguen coses.